De la mămică la mămică: Cum să îți protejezi burtica de frig în timpul iernii

9 dec.

A început de ieri să cadă câte un fulg, acum a stat, baba iarna, intră-n sat. Prima reacție a adultului din noi  – brr! Parcă am uitat cu ce bucurie așteptam anotimpul rece în copilărie. Obrajii pudrați de ger, scârțâitul zăpezii sub tâlpile cu chef de ducă, prieteni de sezon strâmbi și plini de haz, forfota de la derdelușul improvizat în te miri ce locuri, colindele cântate în zeci de feluri, mereu cu versuri în plus sau minus, fericire pe chip, în suflet și-în gând.

Am crescut și din păcate nu mai tresărim la fel la lucrurile mărunte. Ni se pare că în fiecare an temperaturile scad dramatic și uneori privim sezonul rece ca pe o povară.

Slavă Domnului că nu este totul pierdut! Reușim să regăsim timpul frumos atunci când devenim părinți. Spiritul ludic câștigă teren în fața raționalului încă de când bebe este în pântec și astfel lucrurile banale recapătă conotații astronomice. Da, da, chiar și iarna 🙂  Redescoperi din plin magia ei având grijă desigur să îți protejezi burtica de frig. De ce ai nevoie? Iată :

  1. Haine călduroase pentru sarcină și alăptare

Confortul termic este foarte important în perioada sarcinii, așa că este recomandat și meriți pe deplin să îți achiziționezi piese vestimentare pe care să le porți atunci când frigul își face apariția. Bluze de gravidă, rochii de iarnă pentru sarcină, pijamale cu funcție de alăptare. Datorită designului multifunctional, hainele de gravida se pot purta mai mult decat câteva luni 🙂

Poți opta pentru pantaloni groși de gravidă cu talie ajustabilă pe care să îi combini, după nevoie cu hanorace, cardigane ori pulovere. Pe toate acestea le poți folosi cu succes și după ce vine bebe pe lume, cele mai multe sunt prevăzute cu funcție de alăptare. Cu ajutorul lor,  îl poți hrăni  discret, fără a scoate hainele de pe tine si a simții fiorii frigului pe spate și în alte locuri.

pantaloni-gracida-perfect-fit 

Dacă mergi la petrecerile de Crăciun, Revelion, îți poți surprinde noul profil cu o rochie elegantă, din material plin, conform tematicii impuse. Roșul este întotdeauna o idee bună 🙂

  1. Băuturi calde

Indiferent de vremea de afară, dragă viitoare mămică, e musai să consumi multe lichide. Ceaiul și ciocolata caldă puse în termos, ori servite într-un loc plăcut,  te pot încălzi atunci când temperaturile nu sunt tocmai prietenoase.  Ca exemplu de locuri în care te poți delecta, menționez librăriile. Ceaiul printre cărți este mereu o idee bună.

  1. Burtica și magia iernii

Da, e minunat să vorbești cu puiul încă de când este în viața intrauterină și să îi explici ce se întâmplă dincolo de ea. De altfel, acesta este și marele câștig al unei mame. Copiii le vindecă de singurătate. Pentru totdeauna! Poartă-ți cu drag burtica peste tot!

Mare grijă însă să fii moderată! Din exces de zel, să nu te încerce vreun act de vitejie și să te apuci să cureți zăpada de pe alee, să cari de una singură cumpărăturile pentru zilele festive, să te urci pe casă să montezi vreo instalație ori mai știu eu ce alte lucruri. Este de notorietate faptul că gravidele au o imaginație bogată, iar oscilațiile de comportament prin care trec în cele 9 luni, pot aduce  idei fel de fel.

  1. Timp acasă. Unde-i cald și bine!

Afară ninge liniștit și-n casă arde focul, bebe în burtică stă, de-acum învață totul

Puneți pijamalele de gravidă primite în dar de la Moș Nicolae și citește povești de iarnă! Uită-te la filme de Crăciun ( știu că ai mai vazut Singur Acasă de 5 ori, dar mereu ai râs cu lacrimi), ascultă colinde, scrie gânduri pentru noul an, planuri. Împodobește bradul! Iubește și dăruiește iubire de sărbători! E cel mai frumos cadou.

  1. Amintiri de iarnă

Fie că faci o ședință foto într-un studio, ori rogi soțul să te surprindă într-un cadru de iarnă , printează fotografia, pune-o într-o ramă!  Peste ani , puiul va fi  încântat să se privească ascuns în puloverul tău gros cu motive de Crăciun.

Alege să realizezi fotografiile într-o ținuta care te avantajează. Vei vedea cât de mult de vei bucura apoi de ele. Poti alege chiar o rochie eleganta de ocazie pentru mamici pe care să o poți purta apoi la botez. Vei realiza un album foto deosebit!

 

O altă idee ar fi să îi faci puiului un glob pe care să îi scrii un mesaj, sa-i desenezi un gând, ori să-i lipești vreun sticker. Globul va fi prezent în fiecare an, la ornarea bradului. Poate inspirat de creația ta, va realiza și el  anual  câte unul.

Sărbătorile vor fi mult mai frumoase atunci când tu, copilul de ieri, devii părinte. Dumnezeu îți dă ocazia de a face acum lucruri pe care în trecut, din grabă ori neștiință nu ai apucat să le faci. Profită de șansa asta și oferă-i copilului din tine   (la propriu și la figurat) motive de sărbătoare!

Iarna, da, nu e ca vara! Dar cine a zis că  trebuie să fie?  Este adevărat, frigul , pe alocuri poate fi greu de suportat, dar în anotimpul acesta , altele sunt laitmotive.

Oferă-i puiului încă din burtică emoții de iarnă. Ți le va înapoia. Una câte una și alte mii în plus! Nu că-i minunat?